Energieopslag wordt een hype

Naast Tesla’s grootschalige plannen om een enorme fabriek te bouwen voor de productie van zijn accu’s, heeft Chinese autoproducent BYD vorige week een vergelijkbaar productiedoel onthuld. Ook Apple en Google hebben, naast de traditionele autofabrikanten, grootse plannen met elektrische auto’s (EV), zodat we gerust van een hype kunnen spreken.

Tesla is inmiddels begonnen met de bouw van een gigafactory, een fabriek waarin alle accu’s voor zijn EV’s gemaakt gaan worden. Inmiddels is duidelijk dat niet alleen de markt voor autoaccu’s wordt bediend, maar dat er ook grotere accu’s geproduceerd gaan worden voor de lokale of regionale opslag van wind- en zonne-energie. Tesla’s doelstelling is om 35 GWh aan energie-opslagcapaciteit geproduceerd te hebben in 2020.

Vorige week werd bekend dat Chinese automaker BYD (10% eigendom van het Berkshire Hathaway van Warren Buffet) eenzelfde productieniveau nastreeft: 34 GWh per 2020. Deze twee projecten zullen in 2020 de mondiale lithium-accu productiecapaciteit verdrievoudigen. LG Chem en Foxconn hebben minder ambitieuze plannen, maar zullen nog eens ca. 23 GWh toevoegen aan de productie. Ook reguliere automakers hebben ambitieuze plannen voor de versnelde uitrol van EV’s. Daarnaast is Apple begonnen Tesla medewerkers weg te kapen en is er een concept van de iCar bekend gemaakt. Google heeft ook een sterke interesse getoond in de wereld van de EV’s, hoewel het deze laatste waarschijnlijk meer om de software van zelfrijdende auto’s te doen is.

We kunnen spreken van een zeer sterke trend in energieopslag, veel sterker dan de voorgaande pogingen die slechts gericht waren op de elektrificatie van auto’s door gevestigde autoproducenten middels traditionele business modellen. De huidige trend wordt echter gevoed door de aanhoudende kostenreductie van zonne- en windenergie, en de entree van high-tech bedrijven met een geheel ander verdien- en distributiemodel.

Alleen al Tesla’s impact op grondstoffen nodig voor de productie van accu’s is enorm. Er zal 152% meer grafiet moeten worden geproduceerd dan vandaag, 50% meer lithium, en 17% kobalt. Door toedoen van de plannen van BYD en de overige accuproducenten is deze impact zelfs bijna verdrievoudigd. Gezien de productiebeperkingen in de markt voor grafiet en kobalt verwachten we dat de realisatie van de plannen een grote impact zal hebben op de prijzen van deze grondstoffen.

23 maart 2015