Team

Willem Middelkoop

Willem is als voorzitter van het directieteam eindverantwoordelijk voor het investeringsbeleid. Als privebelegger startte hij al in 2005 met beleggingen in bedrijven die een significante (grondstof)ontdekking hebben gedaan. Daarmee is hij een van de pioniers in “Discovery Investing”. Willem is daarnaast auteur van zeven boeken over economie en financiële markten. Tevens is hij lid van de Advisory Board van de Londense economische thinktank OMFIF. Willem is oprichter en grootaandeelhouder in de Commodity Discovery Management BV, de beheerder van ons fonds.

 

Andor Lips

Contact

E: andor@cdfund.com

Dr. Andor Lips is sinds 1993 werkzaam geweest in de grondstoffensector. Hij was als geoloog verantwoordelijk voor de significante goudontdekking door Lydian International in Armenië in 2008. Tussen 2010-2015 is hij werkzaam geweest binnen het Metals and Mining Industry Lending team van ING in Amsterdam, waar hij mede-verantwoordelijk was voor financieringen in nieuwe mijnbouwprojecten ter waarde van honderden miljoenen euro’s. Daarnaast is hij adviseur van de Europese Commissie. Andor is sinds 2016 toegetreden tot de directie en ook aandeelhouder in de Commodity Discovery Management BV.

 

Terence van der Hout

Terence van der Hout werkt al tien jaar samen met Willem Middelkoop op het gebied van Discovery Investing. Na zijn studie politicologie bekleedde hij diverse financieel economische functies bij ING en Rabobank. Bij het Commodity Discovery Fund is hij sinds 2011 verantwoordelijk voor analyses van grondstofsectoren en individuele bedrijven. Ook hij is in 2016 toegetreden tot de directie.