Volkswagen omarmt Tesla revolutie

Volkswagen investeert 20 miljard euro ($ 25 miljard) in batterijen voor elektrische auto’s de komende jaren. Deze grootste autofabrikant ter wereld zal tegen het einde van 2022 zestien fabrieken gereed hebben voor de productie van elektrische voertuigen, in vergelijking met drie op dit moment. De plannen van de Duitse fabrikant om in 2025 maar liefst 3 miljoen elektrische auto’s per jaar te produceren, worden mogelijk gemaakt door overeenkomsten met leveranciers van batterijen in Europa en China.

In totaal heeft de in Wolfsburg gevestigde automaker gezegd dat hij van plan is om ongeveer 50 miljard euro aan speciale batterijen te kopen als onderdeel van de elektrische autorevolutie. Vanaf 2019 zal Volkswagen “vrijwel elke maand” een nieuw elektrisch model uitrollen, zei CEO Matthias Mueller op de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf. “Op deze manier willen we de grootste vloot elektrische voertuigen ter wereld aanbieden.”

De druk op Volkswagen is geïntensiveerd door het dieselschandaal, dat uitbrak in september 2015. Als onderdeel van Volkswagen’s 20 miljard euro investering in elektrische auto’s worden nieuwe sub-merken ontwikkeld. Het eerste model is de Neo hatchback die in de verkoop gaat in 2020. Zowel Audi als Jaguar komen later dit jaar met volledig elektrische SUV’s.

13-maart 2018