CD Fund prestaties opgemerkt in de media

Het sterke herstel van het Commodity Discovery Fund dit jaar is niet onopgemerkt gebleven. Verschillende media publiceerden berichten over het feit dat ons fonds dit jaar in verschillende ranglijsten bovenaan noteert.

Zo maakte Fondsnieuws, het professionele platform van het Financiëele Dagblad op haar site bekend dat wij het best presterende mijnbouwfonds zijn, gerekend over de eerste zeven maanden. Bron voor hun verhaal is een onderzoek door het in beleggingsfondsen gespecialiseerd Morningstar:

Het Commodity Discovery Fund onder leiding van Willem Middelkoop staat met stip op de eerste plaats. Schumacher: ‘Het verplettert de concurrentie, die toch al niet te klagen heeft over goede rendementen.’

Met een rendement van bijna 115 procent heeft het fonds twee keer zoveel rendement behaald als de nummer twee in de lijst. ‘Het fonds is wel een vreemde eend in de bijt, want het richt zich edelmetalen en zeldzame grondstoffen, waarbij het zich toelegt op bedrijven die kunnen profiteren van nieuwe grondstofontdekkingen’, aldus de Morningstar-analist. Hij wijst dat deze strategie flinke winsten kan opleveren wanneer een mijnbouwbedrijf wordt overgenomen, zoals Reservoir Minerals en Kaminak Gold waar het fonds sterk van profiteerde. Met een allocatie van 59 procent naar goud heeft het fonds tevens flink geprofiteerd van de opleving van de goudprijs.

Daarnaast kregen we mail van een Bloomberg reporter uit Singapore met de volgende tekst:

As just discussed, I found that among all equity long short hedge funds with AUM of more than $20 million and tracked by Bloomberg News, the Commodity Discovery Fund had the best YTD performance (please see attachment). 

Natuurlijk zijn we prettig verrast door deze berichten maar beseffen daarnaast maar al tegoed dat we nog maar net begonnen zijn om uit het diepe dal van de afgelopen jaren te klimmen. Het feit dat de ingezette strategiewijziging goede vruchten afwerpen geeft ons vertrouwen full force door te gaan op de ingeslagen weg.

Hedge funds

8 september 2016